#LETSGETREAL

Na het lezen van al die verhalen voor de #letsgetreal challenge van figirls.nl wilde ook ik mijn echte verhaal vertellen.
Wat een inspirerende challenge met zulke mooie verhalen.
Ik vond het dan ook een mooie manier om mijn blog te openen, zodat jullie gelijk weten wie ik ben en welk proces ik heb meegemaakt om te staan waar ik nu ben.

Cyn1

Op de bassischool noemden mensen mij sprietje of lat. Verzin het en ze zeiden het. Ik was namelijk erg lang en dun. Ik was dat meisje dat met gym vooraan stond als je op lengte moest gaan staan. Maar ik wilde helemaal niet opvallen! Ik werd daardoor een verlegen, teruggetrokken meisje, die voorover gebogen ging lopen. Als niemand me maar zag.

Later op de middelbare school, toen bij alle andere meisjes de borsten en de billen zichtbaar werden, bleven die bij mij uit. Ik bleef die lange slungel. Helaas kreeg ik ook nog jeugdpuistjes. Ik voelde me echt niet mooi. Ik ging zelfs naar een schooldokter omdat ik te dun was. Van haar kreeg ik tips over wat ik moest eten om op een gezonde manier aan te komen. Toentertijd zat ik op wedstrijdschaatsen en in zo’n strak pak viel mijn figuur natuurlijk helemaal op. Typisch een gevalletje gratenpakhuis, vonden anderen.

Ik was niet echt ongelukkig doordat ik dun was – ik had een leuk leven – maar als ik een wens mocht doen, had ik wel liever het figuur gehad van het populaire meisje uit de klas (inclusief borsten). Als ik haar nu zie, ben ik blij dat het bij mij niet zo snel begon te groeien, maar dat terzijde.

Het gevoel van te dun zijn veranderde van de ene op de andere dag. Ik werd gescout door een modellenbureau. Ik moest langskomen, foto’s maken, en wat bleek: ik had te brede heupen! Ik moest zeker een X aantal kilo’s afvallen. Dat geloofde ik dan maar. Ik ging vol aan de bak. Elke dag liep ik hard, zag de sportschool ook nog om de dag van binnen en hield me aan een voedingsschema. Ik mocht de helft eten van wat ik normaal at.

Wat wilde ik graag afvallen! Ik moest en zou naar Parijs verhuizen om model te worden. En dat lukte! Het waren een paar heftige jaren met gedachten dat ik moest afvallen en dat het ging lukken. Maar ook met momenten dat ik mijn koppie liet hangen en wist dat dit me niet ging lukken. Dat dit leventje bestemd was voor anderen.

Ik werd ouder en ook mijn lijf werd steeds meer vrouw. Ik moest er steeds harder voor vechten. Op mijn 21ste kwam ik erachter dat ik dingen deed om af te vallen die echt niet meer verantwoord waren. Ik gaf dit aan bij mijn modellenbureau en we besloten rustig aan te doen. De beste beslissing ooit! Helaas hebben we het nooit meer opgepakt.

Van mijn 21ste tot mijn 26ste heb ik nog steeds mijn ups en downs gekend. Zodra iets niet goed ging in mijn leven begon ik weer minder te eten. Eten was mijn vijand! Totdat ik op mijn 26ste het hardlopen toch weer op wilde pakken. Niet meer elke dag om af te vallen, maar voor de ontspanning en misschien wel om steeds harder en langer te kunnen. Ik wilde de Dam tot Damloop doen, zodat ik dit kon doorstrepen op mijn bucketlist.

En ja, dit werd mijn hobby. Ik ging me steeds meer verdiepen in wat ik nog meer kon doen om mijn lichaam sterker te maken. Ik las over voeding en de nodige krachttraining in combinatie met hardlopen. Voor het eerst zie ik eten niet als vijand, maar als brandstof waar ik mijn energie uit moet halen. Mijn lichaam verdient de beste brandstof!

Mijn hele leven hadden mensen een mening over mij en daardoor voelde ik me ook zo. Door anderen kon ik me van de één op de andere dag te dun voelen en even daarna mezelf te dik vinden. Nu ben ik bijna dertig en jaloers op het figuurtje dat ik toen had. Godverdomme, waarom zag ik dat toen nou niet?!

Mijn blog run.cyn zal gaan over deze ontdekkingsreis en alles wat ik onderweg geleerd heb.

Instagram: @run.cyn

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone


2 reacties op “#LETSGETREAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>