RUN.diary week 37; road to de Dam to Damloop

week1

Een kleine 2 weken geleden kwam ik terug van mijn vakantie naar Ibiza. Met nog 2,5 week te gaan tot de Dam tot Damloop. Helaas door de terug vlucht was mijn verkoudheid overgegaan naar een griepje en lag ik de eerste week dat ik thuis was ziek op bed.
Ik moest echt even naar mijn lichaam luisteren en probeerde zo goed mogelijk uit te rusten.
Dit duurde helaas langer dan ik wilde, afgelopen maandag ging ik dan eindelijk weer voor de eerste keer naar Crossfit en dit ging wel goed. Ik moest rustiger aan doen dan normaal, maar ik voelde me al een stuk beter.

Dinsdag ging ik dan ook vol goede moed een rondje hardlopen, ik zou onderweg wel beslissen hoeveel kilometer ik zou rennen, 7,5 kilometer werd het uiteindelijk. Dit ging aardig goed, het tempo was lager dan normaal, maar het was niet heel slecht. Toen ik klaar was was ik wel echt kapot, maar ik was over het algemeen heel tevreden met deze run. Ik kon alleen op het eind niet voorstellen dat ik er nog 8,5 kilometer achteraan moest doen.

Toch ging ik donderdag weer naar buiten, maar voor een lange run: 15 kilometer had ik op de planning. Ik kwam niet verder dan 11 kilometer. Wat was dit zwaar, ik heb een aantal keren gewoon moeten lopen en ik dacht echt dat ik het einde niet zou halen. Wat haatte ik hardlopen op dit moment, ook was ik mentaal gewoon echt niet sterk genoeg om het gevoel van mijn verzwaarde benen weg te denken. Wat was dit een hell!!

Ik moest en zou nog een 13 kilometer run lopen voor de Dam tot Damloop, want mijn langste run die ik had gehad de afgelopen maand was 18 kilometer en dat was ook de enige. Ik was zo gefocust op mijn 10 kilometers de laatste tijd, dat de lange afstanden er bij ingeschoten waren. Gisteren besloot ik te gaan voor deze lange run, ik had vrijdag en zaterdag rust genomen. Ik begon lekker, maar ook hier weer, ik had gewoon geen energie en mentaal was ik weer heel zwak, ik gaf veelte makkelijk op. Wat er met mij aan de hand is? Ik weet het niet, ik heb wel de 13 kilometer afgemaakt en die 3,1 kilometer erbij gaat ook lukken, maar op deze manier houd ik niet van hardlopen, dat constante gevecht. Mijn lichaam heeft echt een klap gekregen en herstelt moeilijk. Toch probeer ik de moed te houden door te onthouden dat een slechte generale is een goede repetitie.

Deze week ga ik nog twee keer proberen een korte run te lopen, gewoon voor het gevoel. Maar vooral ga ik deze week luisteren naar mijn lichaam, zodat ik fit aan de start sta a.s. zondag in Amsterdam.

Instagram: @run.cyn

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>