RUN.diary week 39; road to 21k

week39

Deze week begon met een uitloop rondje na mijn Dam tot Damloop, afgelopen zondag. Mijn verslag over de Damloop kan je hier lezen.
Wat was ik stijf! Mijn doel van dit rondje was; om op mijn houding te letten. Na het zien van de Dam tot Damloop filmpjes, viel mij op: dat de houding van mijn bovenlichaam er niet heel ontspannen uitzag. Mijn schouders trok ik op en mijn elleboog zat bijna ter hoogte van mijn oksels. Hierdoor liep ik krom en erg in elkaar gedoken. Vandaar misschien de pijn in mijn zij?! In het begin van mijn rondje, voelde het heel onnatuurlijk, maar ik had nergens last van. Ik bleef mij dan ook focussen op mijn houding. Sinds tijden had ik geen last meer van mijn zij/maag, dit was geweldig!!
Het plan was om 10 kilometer te doen, maar bij 6 kilometer besloten wij om richting huis te gaan. Onze spieren waren los! Wij waren alleen bang dat als wij langer door waren gaan lopen, wij deze spieren uiteindelijk weer zouden over belasten.

Na mijn uitloop rondje, moest de focus echt gaan liggen op de halve marathon. Die over minder dan vier weken op de planning staat. Laten we beginnen met een intervaltraining. Mijn snelheid moet tenslotte echt omhoog.
Het schema was als volgt: 4 – 3 – 2 – 1 – 1 – 2 – 3 – 4 minuten versnellen en tussendoor 2 minuten dribbelen.
Ik heb een hekel aan interval, echt waar, verschrikkelijk. Ik scheld hardop, maar wat is dat gevoel achteraf lekker! En echt, je wordt er echt zoveel sneller van. Ik kijk weer uit naar volgende week, naar mijn intervaltraining.

De laatste run deze week, was natuurlijk mijn lange afstand. Voor deze week hadden we 18 kilometer ingepland. Wat verbaas ik mij elke keer weer over, hoe ver je dan wel niet kan komen. Ik kom op plekken, wat ik zelfs te ver fietsen vind. Wat ben ik op zulke momenten blij met waar ik woon. Ik kan vanuit mijn huis naar de duinen van Bergen lopen, wat is het daar toch mooi!
Op 4 kilometer had ik het even moeilijk, maar verder ging de hele run goed. Stukken beter dan de Dam tot Damloop! De laatste kilometers waren heel erg zwaar, ik had weer overal blaren. Ik heb wel veel meer vertrouwen in de halve marathon van Amsterdam die eraan gaat komen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>